Hamplapjes met aardappel en rozemarijn

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram hamlappen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn of tijm
  • 450 gram aardappelblokjes
  • ½ dl vleesbouillon
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Snijd de hamlappen in blokjes, doe ze in een kom en maal er royaal peper over.
  • Schep het citroensap en de olijfolie door de vleesblokjes en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
  • Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
  • Hak de rozemarijn grof.
  • Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur.
  • Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes en rozemarijn toe.
  • Roerbak alles nog 3-4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees