Haringsalade met zure room en bieslook

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 nieuwe haringen in kleine blokjes gesneden
  • 150 g gekookte ham in kleine blokjes gesneden
  • 100 g gekookte aardappel in kleine blokjes gesneden
  • 150 g gekookte bietjes in kleine blokjes gesneden
  • 1 geschilde appel in blokjes gesneden
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 eetlepels fijngesneden verse dille
  • 2 eetlepels witte wijazijn
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

voor de saus

  • 1 bakje zure room
  • ½ eetlepel citroensap + 2 eetlepels bietensap
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel

voor de dressing

  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • dille topjes voor de garnering

Instructies

  • Schep alle in blokjes gesneden ingrediënten in een ruime kom en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Bespenkel met de wijnazijn en breng op smaak met peper, zout en dille.
  • Halveer de eieren en wrijf zowel het eigeel als eiwit samen met de mosterd glad.Voeg daarna ook de azijn, olie en slagroom toe en roer dit tot een glad geheel.
  • Roer de dressing daarna voorzichtig door de salade.
  • Zet het geheel in de koelkast en laat het 2 uur intrekken.
  • Maak intussen de saus door de zure room met het bietensap, citroensap, mierikwortel en peper en zout naar smaak te menegen.
  • Verdeel de salade over gekoelde borden en garneer met de dille topjes.
  • Schep de saus rondom en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

Ook lekker met gerookte ossetong i.p.v. gekookte ham

Wijnadvies:

Sauvignon Blanc, Cercle de la Grappe, Pays d'Oc, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis