Hartige taart met wortelsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries pakje à 450 g
  • 1 zak broccoli panklare300 g
  • 1 blik Smac 340 g
  • 4 eieren M
  • 1 beker koksroom 200 ml
  • 1 zakje gemalen oude kaas 150 g
  • 2 winterwortels
  • 3 eetlepels honing-mosterddressing fles à 270 ml

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
  • Plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Broccoli in kleinere roosjes verdelen en ca. 3 minuten koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  • Smac in reepjes snijden.
  • Eieren loskloppen met koksroom en kaas erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ingevette taartvorm bekleden met bladerdeeg.
  • Met vork gaatjes in deeg prikken.
  • Achtereenvolgens smac, broccoli en eimengsel erover verdelen.
  • In midden van oven taart in ca. 40 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Wortels schrappen en grof raspen.
  • Dressing door wortels scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Taart serveren met wortelsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees