Hartige taart met wortelsalade
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg diepvries pakje à 450 g
- 1 zak broccoli panklare300 g
- 1 blik Smac 340 g
- 4 eieren M
- 1 beker koksroom 200 ml
- 1 zakje gemalen oude kaas 150 g
- 2 winterwortels
- 3 eetlepels honing-mosterddressing fles à 270 ml
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
- Plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Broccoli in kleinere roosjes verdelen en ca. 3 minuten koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Smac in reepjes snijden.
- Eieren loskloppen met koksroom en kaas erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Ingevette taartvorm bekleden met bladerdeeg.
- Met vork gaatjes in deeg prikken.
- Achtereenvolgens smac, broccoli en eimengsel erover verdelen.
- In midden van oven taart in ca. 40 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Wortels schrappen en grof raspen.
- Dressing door wortels scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Taart serveren met wortelsalade.