Hartjes wafels

Hartjes wafels

Deze wafeltjes zijn ideaal om als ontbijt of als dessert te nuttigen. Ze smaken ongeveer als een Brusselse wafel en hebben dus wel een topping nodig om het geheel af te maken ?
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 280 gram bloem
  • 20 gram bakpoeder
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 gram zout
  • 2 eieren
  • 340 ml melk
  • 150 gram gesmolten boter
  • 1 el vanille zelfgemaakt extract

Instructies

  • Klop de eieren samen met de suiker, vanille suiker, zout en het vanille extract op tot een luchtige ruban.
  • Voeg de gesmolten boter toe en klop verder.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit dan boven de kom.
  • Voeg de melk toe. Klop verder tot een luchtig beslag.
  • Warm je wafelijzer voor en bak de wafeltjes op stand 5 in ca 2 1/2 minuut gaar.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster of serveer ze warm met een bol ijs, chocoladesaus enz. enz.
  • Gebruik je ze als ontbijt ?
  • Beleg ze dan met fruit en kwark of iets dergelijks.
--------------------------------------------------------------------------------------------------