Hasselbackpotatis 1

gebraden aardappelen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 grote aardappels
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 3 eetlepel(s) boter
  • zout
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • geraspte Parmezaan

Instructies

  • De randen van de lepel voorkomen dat de aardappel helemaal wordt doorgesneden.
  • Leg de voor tweederde doorgesneden aardappel terug in het koude water.
  • Als alle aardappelen klaar zijn, giet ze dan af en droog ze met keukenpapier.
  • Smeer een vuurvaste schaal in met boter, en leg de aardappelen erin met de insnijdingen naar boven.
  • Giet de helft van de gesmolten boter erover, bestrooi ze ruim met zout en zet ze in het midden van de oven.
  • Strooi na een half uur paneermeel over de bovenkant van elke aardappel, en overgiet ze met de rest van de boter.
  • Zet het braden nog een kwartier voort, of zolang tot de aardappelen goudbruin zijn en niet meer hard aanvoelen als je er in prikt.
  • Strooi 5 minuten voor ze gaar zijn de kaas over de aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Zweden