Hawaiianse chilikip

Hawaiianse chilikip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 500 ml water
  • 1 blokjes kippenbouillon
  • 5 trostomaten in blokjes gesneden
  • 1 blik zwarte bonen 400 gr.
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • zonnebloemolie
  • 4 kippenpoten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 tl komijnpoeder
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ ananas
  • 300 gram witte rijst
  • 1 el maizena

Instructies

  • Giet de zwarte bonen op een zeef en spoel ze af.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook, ui, en peper circa 2 minuten
  • Snijd met een scherp mes het vel van de kip in en bak de kip in circa 3 minuten om en om bruin.
  • Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee onder goed roeren.
  • Voeg de tomaten, zwarte bonen en de bouillon toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met komijn, zout en peper.
  • Breng de kip aan de kook en laat op laag vuur circa 20 minuten garen.
  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de kip.
  • Kook circa 2 minuten goed door.
  • Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes.
  • Roer 2 minuten voor het einde van de kooktijd de ananas door de kip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Hawaii