Herfststoofpot
Ingrediënten
- 1 kg runderriplappen.
- 1 zakje pompoenblokjes.
- 2 uien.
- 1 blik tomatenblokjes.
- 2 winterpenen.
- 2 knoflooktenen.
- Scheutje rode wijn of azijn.
- 2 bouilionblokjes.
- Zout/peper/paprikapoeder.
- Flinke eetlepel mosterd.
- Verse tijm.
- Zak met krieltjes of aardappelstukjes.
Instructies
- Snijdt de runderriblappen in grote blokken.
- Snijdt de 2 uien fijn.
- De wortels snij je in plakjes.
- De knoflook wordt fijn gesneden.
- Kruid het vlees met zout peper en paprikapoeder.
- Bak het vlees met de knoflook en ui kort aan.
- Voeg de rest van de ingredienten toe ook de bouilionblokjes.
- Gebruik je de slowcooker dan zet je hem 8 uur op low.
- Wil je de stoof op het fornuis maken dan zet de pan op een sudderplaatje en laat de stoof een uur of 4 sudderen.Wel afentoe door roeren en kijken of er evt. meer vocht bij moet.Of juist wat maizena mocht het geheel te vochtig zijn.
- Tenslotte natuurlijk altijd tussendoor even proeven of er meer zout of peper bij moet.
- Eet smakelijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kan op het fornuis of in de slowcooker.