Herfststoofpot

Porties: 4 a 5 personen.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg runderriplappen.
  • 1 zakje pompoenblokjes.
  • 2 uien.
  • 1 blik tomatenblokjes.
  • 2 winterpenen.
  • 2 knoflooktenen.
  • Scheutje rode wijn of azijn.
  • 2 bouilionblokjes.
  • Zout/peper/paprikapoeder.
  • Flinke eetlepel mosterd.
  • Verse tijm.
  • Zak met krieltjes of aardappelstukjes.

Instructies

  • Snijdt de runderriblappen in grote blokken.
  • Snijdt de 2 uien fijn.
  • De wortels snij je in plakjes.
  • De knoflook wordt fijn gesneden.
  • Kruid het vlees met zout peper en paprikapoeder.
  • Bak het vlees met de knoflook en ui kort aan.
  • Voeg de rest van de ingredienten toe ook de bouilionblokjes.
  • Gebruik je de slowcooker dan zet je hem 8 uur op low.
  • Wil je de stoof op het fornuis maken dan zet de pan op een sudderplaatje en laat de stoof een uur of 4 sudderen.Wel afentoe door roeren en kijken of er evt. meer vocht bij moet.Of juist wat maizena mocht het geheel te vochtig zijn.
  • Tenslotte natuurlijk altijd tussendoor even proeven of er meer zout of peper bij moet.
  • Eet smakelijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kan op het fornuis of in de slowcooker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees