Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 200 gram boter
- 1 theelepel hersthoorngeest
- 3 eetlepel(s) room
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 20 gram suiker
Instructies
- Hak bloem en margarine op een plank met een groot mes door elkaar.
- Maak daarna in het midden een holte en doe daar de hertshoorngeest en de room goed door elkaar geroerd in, strooi er vanillesuiker overheen en kneed alles snel tot een glad deeg.
- Zet het op een koele plaats en steek dan hartjes of sterren uit.
- Bestrijk de figuurtjes dun met eigeel en bestrooi ze met grove suiker.
- Bestrijk de figuurtjes dun met eigeel en bestrooi ze met grove suiker.
- Leg de koekjes op een met ingevet aluminiumfolie belegd bakblik en bak ze in de voorverwarmde oven bij middelmatige hitte 225 graden in ca. 8 minuten lichtbruin. (Dit worden ca. 50 koekjes).