Hete Bokking op zijn Surinaams
Dit recept van bokking op zijn Surinaams, heeft een erg lekkere saus, en we eten dit uiteraard met rijst of brood.
Ingrediënten
- 1 grote bokking grote vette gerookte
- 2 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 hete chilipeper zonder pit
- 2 grote tomaten
- 5 zure birambies of 1 grasgroene manja
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1 theelepel olie
Instructies
Voorbereiding
- -Borstel de bokking voorzichtig schoon en snijd het in 8 stukken (kop eraf).
- -Verhit de olie in een pan en bak de stukjes bokking even totdat ze openbarsten (openspringen door de hete olie). Goed omscheppen.
- -Haal de stukjes bokking uit het vet, terwijl de pan op het vuur blijft.
Bereidingswijze
- -Laat genoeg olie in de pan staan (eventueel nog 1 eetlepel olie in de pan erbij doen) om de fijngehakte uien, knoflook en peper te bakken.
- -Doe daarna de in partjes gesneden tomaten toe totdat een smeuig papje is verkregen.
- -Hierin de suiker meekoken.
- -Als de massa te droog is, voeg dan 0,5 kopje water toe.
- -Was intussen de birambies en snijd deze in twee?n overlangs. In plaats van birambies kan een groene manja worden gebruikt. Deze wordt geschild en het vruchtvlees wordt in lange repen van de pit losgesneden.
- -Doe de vruchten in de massa en op het laatst de gebakken stukjes bokking.
- -Voorzichtig omscheppen en op een laag vuurtje laten sudderen. Let op dat het gerecht smeui?g blijft; indien nodig nog een 1/2 kopje heet water bijvoegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip Dit gerecht wordt met witte rijst gegeten. Het is de saus die het lekkerst (s)maakt!! Ook lekker op brood