Kip-avocado salade

Hinne avocado slaad

Kip-avocado salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 1 avocado
  • Friese boerenyoghurt
  • een kleine rode ui
  • 150 milliliter mayonaise
  • azijn
  • 1 krop sla
  • een klein beetje chilipoeder
  • suiker
  • zout
  • peper
  • peterselie
  • kurkuma
  • olijfolie

Instructies

De kip:

  • Kook de kipfilet 15 minuten in zout water.
  • Doe er een theelepel kurkuma bij voor de kleur.
  • Laat de kip daarna afkoelen.
  • Was de sla en scheur de blaadjes eraf, niet snijden.
  • Snijd de avocado in vier partjes en snijd hem daarna in kleine reepjes.

de dressing:

  • Snipper de uit heel fijn
  • Snijd de peterselie fijnDoe drie eetlepels yoghurt, 150 ml. Mayonaise, 1 eetelepe azijn, een flinke hand vol gesneden peterselie, wat per en zou en een snuifje chilipoeder in een kom.
  • Roer dat goed door elkaar.
  • Doe er anderhalve eetlepel van de gesnipperde ui door.

vóór het serveren:

  • Snijd de kip in kleine reepjes.
  • Leg die reepjes op de salade.
  • Giet de dressing over de kip.
  • Doe er nog een beetje azijn en olijfolie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Voorgerechten
Land van herkomst Friesland / Nederland