Hollandse roerbakschotel
Ingrediënten
Instructies
- Schil 600 gr aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van ± 1 cm.
- Maak 2 preien schoon en snijd ze in dunne ringen.
- Maak 500 gr groene kool schoon en snijd deze in dunne reepjes.
- Snijd 1 rookworst van 250 gr in plakjes.
- Verhit in een wok of hapjespan 4 eetlepels Blue Band Vloeibaar (= 50 gr) en
- bak daarin 75 gr spekreepjes in ± 2 minuten knapperig bruin.
- Schep het spek dan op een bordje.
- Roer 2 theelepels tijm en 2 theelepels mosterd door het bakvet en roerbak de
- aardappelblokjes in ± 5 minuten bruin.
- Roerbak de prei en de kool ± 2 minuten mee.
- Voeg de plakjes worst en 1 dl bouillon (van bouillonpoeder) toe en laat het
- gerecht in nog eens ± 5 minuten gaar worden.
- Schep de spekjes erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Tip: Als u uitgaat van een zakje minikrieltjes (450 gr), 250 gr panklare prei
- en 500 gr panklare groene kool, staat deze roerbakschotel binnen een
- kwartier op tafel. Dit scheelt heel wat snijwerk.
- In plaats van groene kool kunt u ook spitskool of witte kool nemen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Als u uitgaat van een zakje minikrieltjes (450 gr), 250 gr panklare prei
en 500 gr panklare groene kool, staat deze roerbakschotel binnen een
kwartier op tafel. Dit scheelt heel wat snijwerk.
In plaats van groene kool kunt u ook spitskool of witte kool nemen.
en 500 gr panklare groene kool, staat deze roerbakschotel binnen een
kwartier op tafel. Dit scheelt heel wat snijwerk.
In plaats van groene kool kunt u ook spitskool of witte kool nemen.