Hongaarse Goulash

Goulash gemaakt van een runderriblap en uitgebeende schouderkarbonades
Porties: 8
Total time 4 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram riblappen
  • 2 dikke schouderkarbonades Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Bloem
  • Vloeibare margarine
  • Scheutje olijfolie
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 runderboulionblokje
  • Halve fles rode wijn
  • 500 ml kokend water
  • 3 halve paprika's rood, geel en groen
  • 300 gram waspeen
  • 2 grote uien
  • 2 grotr trostomaten
  • 250 gram champignons
  • blik tomatenpuree 75 gram
  • Balsamico azijn
  • Limoensap

Instructies

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen
  • Ontbeen de schouderkarbonades
  • Snij de schouderkarbonades en riblappen in grove stukken
  • Voeg zout naar smaak toe
  • Maal verse zwarte peper over het vlees
  • Voeg paprikapoeder toe
  • Daarna chilipoeder (niet te royaal)
  • Meng het vlees met het zout en de kruiden goed
  • Bestrooi het met royaal bloem
  • Weer goed mengen met blote handen
  • Verhit de vloeibare margarine en een scheutje olijfolie op hoog vuur in een braadpan
  • Doe het vlees in de pan en schroei het aan alle kanten goed dicht
  • Rasp de 3 tenen knoflook over het vlees
  • Voeg de halve fles rode wijn toe
  • 500 ml kokend water toevoegen
  • Zet de pan op het kleinste pitje om het vlees te laten stoven
    Lekker dicht schroeien
  • Verkruimel het boulionblokje boven de pan
  • Snij de waspeen in plakjes
  • De paprika's in stukjes
  • Snij de uien grof
    grove uien er in
  • Doe de groeten daarna gelijk bij het vlees in de pan
  • Laat het geheel 2 en half uur stoven onder af en toe doorroeren
  • En proef of je niet teveel chilipoeder hebt gebruikt
  • Als de saus te scherp is blussen met balsamico azijn en limoensap
  • Snij na 2 en half uur de champignons in redelijk grote partjes
  • Doe ze bij de pan in
  • Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree helemaal toe
  • Laat het nog een half uur stoven onder regelmatig omscheppen
    na 2 uur pruttelen

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelen of aardappelpuree
Wij eten er met z'n 4en 2 dagen van
De 2de dag is het nog lekkerder
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Hongarije