Hongaarse Goulash
Goulash gemaakt van een runderriblap en uitgebeende schouderkarbonades
Ingrediënten
- 500 gram riblappen
- 2 dikke schouderkarbonades Zout
- Vers gemalen zwarte peper
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
- Bloem
- Vloeibare margarine
- Scheutje olijfolie
- 3 laurierblaadjes
- 3 tenen knoflook
- 1 runderboulionblokje
- Halve fles rode wijn
- 500 ml kokend water
- 3 halve paprika's rood, geel en groen
- 300 gram waspeen
- 2 grote uien
- 2 grotr trostomaten
- 250 gram champignons
- blik tomatenpuree 75 gram
- Balsamico azijn
- Limoensap
Instructies
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen
- Ontbeen de schouderkarbonades
- Snij de schouderkarbonades en riblappen in grove stukken
- Voeg zout naar smaak toe
- Maal verse zwarte peper over het vlees
- Voeg paprikapoeder toe
- Daarna chilipoeder (niet te royaal)
- Meng het vlees met het zout en de kruiden goed
- Bestrooi het met royaal bloem
- Weer goed mengen met blote handen
- Verhit de vloeibare margarine en een scheutje olijfolie op hoog vuur in een braadpan
- Doe het vlees in de pan en schroei het aan alle kanten goed dicht
- Rasp de 3 tenen knoflook over het vlees
- Voeg de halve fles rode wijn toe
- 500 ml kokend water toevoegen
- Zet de pan op het kleinste pitje om het vlees te laten stoven
- Verkruimel het boulionblokje boven de pan
- Snij de waspeen in plakjes
- De paprika's in stukjes
- Snij de uien grof
- Doe de groeten daarna gelijk bij het vlees in de pan
- Laat het geheel 2 en half uur stoven onder af en toe doorroeren
- En proef of je niet teveel chilipoeder hebt gebruikt
- Als de saus te scherp is blussen met balsamico azijn en limoensap
- Snij na 2 en half uur de champignons in redelijk grote partjes
- Doe ze bij de pan in
- Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree helemaal toe
- Laat het nog een half uur stoven onder regelmatig omscheppen
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelen of aardappelpuree
Wij eten er met z'n 4en 2 dagen van
De 2de dag is het nog lekkerder
Wij eten er met z'n 4en 2 dagen van
De 2de dag is het nog lekkerder