Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram runderlappen
  • 10 el olijfolie
  • 50 gram spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groene paprika
  • 2 rode paprika
  • 2 el bloem
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl runderbouillon van een blokje
  • 2 tl tijm
  • 4 aardappels vastkokende
  • 250 gram sperziebonen

Instructies

  • Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
  • Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
  • Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken.
  • Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
  • Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
  • Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
  • Voeg de tijm toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieën.
  • Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst of aardappelpuree
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Hongarije