Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 600 gram runderlappen
- 10 el olijfolie
- 50 gram spekreepjes
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 groene paprika
- 2 rode paprika
- 2 el bloem
- 1,5 el paprikapoeder
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 dl rode wijn
- 2 dl runderbouillon van een blokje
- 2 tl tijm
- 4 aardappels vastkokende
- 250 gram sperziebonen
Instructies
- Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem.
- Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
- Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
- Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken.
- Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
- Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
- Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
- Voeg de tijm toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieën.
- Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst of aardappelpuree