Hongaarse soep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • ½ kg aardappels
  • 1 eetlepel margarine of vet
  • 1 bosje peterselie
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen kummel
  • 2 eetlepels tarhonya zie info
  • 2 eetlepels zure room

Instructies

  • De uien klein snijden en in de margarine fruiten.
  • De aardappels in blokjes snijden en de peterselie fijnsnijden.
  • Aan de uien paprikapooeder en kummel toevoegen en meebakken.
  • De aardappels, de helft van de peterselie en het zout toevoegen en wat water.
  • Als de soep kookt, de tarhonya erin koken (eventueel vervangen door couscous of vermicelli) en gaar koken.
  • Bij het opdienen de overgebleven peterselie en zure room toevoegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

tarhonya zijn kleine geroosterde deegballetjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Hongarije