Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hongaarse soep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
½
kg
aardappels
▢
1
eetlepel
margarine of vet
▢
1
bosje
peterselie
▢
2
theelepel
paprikapoeder
▢
½
theelepel
gemalen kummel
▢
2
eetlepels
tarhonya
zie info
▢
2
eetlepels
zure room
Instructies
De uien klein snijden en in de margarine fruiten.
De aardappels in blokjes snijden en de peterselie fijnsnijden.
Aan de uien paprikapooeder en kummel toevoegen en meebakken.
De aardappels, de helft van de peterselie en het zout toevoegen en wat water.
Als de soep kookt, de tarhonya erin koken (eventueel vervangen door couscous of vermicelli) en gaar koken.
Bij het opdienen de overgebleven peterselie en zure room toevoegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
tarhonya zijn kleine geroosterde deegballetjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Hongarije