Hongaarse witte bonensalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blikken witte bonen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 3 eetlepels olie
  • 4 vleestomaten
  • 150 gram salami
  • 6 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 geperst teentje knoflook
  • peper
  • bieslook
  • zout

Instructies

  • Laat de bonen uitlekken.
  • Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
  • Snipper de ui.
  • Bak de ui en de paprika ± 10 minuten in de hete olie.
  • Snijd intussen de tomaten en de salami in stukjes.
  • Roer een sausje van de yoghurt, de mosterd, knoflook, peper, zout en de fijngehakte bieslook.
  • Schep de afgekoelde paprika, de tomaten en de salami door de bonen.
  • Maak de salade aan met het sausje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er een spies geroosterd vlees bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Land van herkomst Hongarije