Hoppers uit Sri Lanka
Een origineel hopper-pannetje is een mini-wok met aan de bovenkant een
doorsnee van 15-20 cm. Soms kunt u zo'n mini-wok vinden bij de toko of
Chinese winkel. Gebruik anders een zo klein mogelijke wok.
Ingrediënten
- 225 gram rijstemeel of rijstebloem
- 225 gram witbroodmix
- 1 eetlepel suiker
- kokosmelk uit blik
- bakboter of olie
- keukenpapier
Instructies
- Kneed een soepel deeg van het rijstemeel of de rijstebloem, het witbroodmix, de suiker en 1 1/2 dl kokosmelk en zet het afgedekt met folie een nacht weg.
- Klop het de volgende dag met ± 4 dl kokosmelk tot een vloeibaar beslag, laat dit 2 uur rusten en roer het dan door.
- Verhit in een kleine wok per keer 1 theelepel bakboter of olie, schenk er een kleine soep-opscheplepel vol beslag in en draai direct rond, zodat er een rand van 4 cm boven de bodem met beslag wordt bedekt, de rest vloeit terug naar de bodem, voor een dik laagje.
- Leg er een deksel op en bak het pannenkoekje op laag vuur lichtgoudbruin.
- Maak de rand met een spatel los en wip de hopper uit de pan op een stuk keukenpapier.
- Serveer met een 'salade' van papaya, mango en banaan met 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels rietsuiker.
- Breek voor eier-hoppers na het uitvloeien van het beslag een ei erin en laat dit, op laag vuur, met het deksel op de pan, stollen.
- Serveer de eier-hoppers met zout en peper.