Hoppers uit Sri Lanka

Een origineel hopper-pannetje is een mini-wok met aan de bovenkant een doorsnee van 15-20 cm. Soms kunt u zo'n mini-wok vinden bij de toko of Chinese winkel. Gebruik anders een zo klein mogelijke wok.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram rijstemeel of rijstebloem
  • 225 gram witbroodmix
  • 1 eetlepel suiker
  • kokosmelk uit blik
  • bakboter of olie
  • keukenpapier

Instructies

  • Kneed een soepel deeg van het rijstemeel of de rijstebloem, het witbroodmix, de suiker en 1 1/2 dl kokosmelk en zet het afgedekt met folie een nacht weg.
  • Klop het de volgende dag met ± 4 dl kokosmelk tot een vloeibaar beslag, laat dit 2 uur rusten en roer het dan door.
  • Verhit in een kleine wok per keer 1 theelepel bakboter of olie, schenk er een kleine soep-opscheplepel vol beslag in en draai direct rond, zodat er een rand van 4 cm boven de bodem met beslag wordt bedekt, de rest vloeit terug naar de bodem, voor een dik laagje.
  • Leg er een deksel op en bak het pannenkoekje op laag vuur lichtgoudbruin.
  • Maak de rand met een spatel los en wip de hopper uit de pan op een stuk keukenpapier.
  • Serveer met een 'salade' van papaya, mango en banaan met 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels rietsuiker.
  • Breek voor eier-hoppers na het uitvloeien van het beslag een ei erin en laat dit, op laag vuur, met het deksel op de pan, stollen.
  • Serveer de eier-hoppers met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Sri Lanka