Ierse bietenschotel

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rode bieten
  • 500 gram aardappels
  • 1 ui
  • 500 gram gehakt
  • 125 gram roomboter
  • 2 dl slagroom
  • peper zout
  • worcestershiresaus
  • 4 ei

Instructies

  • Kook de bieten gaar.
  • Kook de aardappelen gaar en stamp ze of pers ze door de pureeknijper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  • Schil de ui en hak hem fijn.
  • Schil de bieten, rasp ze en meng ze door het gehakt.
  • Fruit de ui in een hapjespan of grote koekenpan goudgeel.
  • Voeg het bietenmengsel en de gestampte aardappelen toe en bak alles knapperig, rul en gaar.
  • Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper, zout en worcestershiresaus en breng het over in de ovenschaal.
  • Smelt de roomboter in een steelpan, roer de slagroom erdoor en giet dit mengsel over de bietenschotel.
  • Bak de bietenschotel ± 25 minuten in de oven.
  • Bak 4 spiegeleieren en serveer die bij de bietenschotel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Ierland