Ierse theecake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ¾ dl koude sterke thee
  • 450 gram gedroogde vruchten abrikozen, appels
  • 225 gram bruine suiker
  • 100 gram fijngehakte walnoten
  • 100 gram in vieren gesneden kersen
  • 1 met 2 eetlepels melk losgeklopt ei
  • 450 gram zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Week de vruchten samen met de suiker een nacht in de thee.
  • Voeg de volgende dag de overige ingrediënten toe en meng alles goed doorelkaar.
  • Doe het beslag in een bakvorm van 30 x 25 cm en bak de cake 1 1/4 uur in een op 170°C voorverwarmde oven.
  • Laat de cake direct uit het blik op een rooster afkoelen.
  • Serveer de cake in plakken, besmeerd met boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Ierland