IJshoorncakes

Voor kinderverjaardag
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel of 200 gr bloem + 1 theelepel bakpoeder + snufje zout
  • IJshoorntjes

Instructies

  • Verwarm de oven eerst voor op 165 °C
  • Pak een aluminum bakje en knip hier gaten in ter grote van de ijshoorntjes.
  • Klop de suiker, zachte boter en de vanillesuiker samen met een mixer tot een glad geheel.
  • Voeg de 4 eieren toe aan het beslag en mix goed door.
  • Voeg nog een beetje meel toe en mix goed door.
  • Mix nu het beslag op de hoogste stand met de mixer voor ongeveer 3 minuten tot een glad beslag.
  • Vul de ijshoorntjes voor 3/4e met het beslag en plaats ze in de houders.
  • Zet de cakejes voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  • We raden het aan om het iedere 10 minuten even in de gaten te houden.
  • Nu de cakejes klaar zijn kan je ze versieren met frosting of glazuur!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Kinderkoken / Tractaties