Ikan Mangot Makreel
gebakken of gestoomde makreel in kruidensaus
Ingrediënten
- 2 makrelen gebakken/gestoomde
- 2 uien gesnipperde
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 rode lomboks ontpitte
- 1 theelepel asem
- 4 blaadjes djeroek poeroet
- ½ blok santen
- 2 eetlepel(s) boter
- suiker zout
Kruiden:
- 4 kemirinoten
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel kentjoer
- 1 theelepel trassi
Instructies
- Vermeng de gesnipperde uien en knoflook met de kruiden en stamp of maal alles fijn.
- Fruit dit mengsel in de boter en voeg asem, suiker en zout toe.
- Roer dit goed om, om aanbranden te voorkomen.
- Los de santen op in het warme water en schenk dit bij het gefruite mengsel.
- Doe er nu ook de djeroek poeroet bij en breng het geheel aan de kook.
- Blancheer de gebakken vis 10 min. in deze saus en leg de vissen in een diepe schaal.
- Laat de saus indikken en begiet er de vissen mee.