Ikan Mangot Makreel

gebakken of gestoomde makreel in kruidensaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 makrelen gebakken/gestoomde
  • 2 uien gesnipperde
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 rode lomboks ontpitte
  • 1 theelepel asem
  • 4 blaadjes djeroek poeroet
  • ½ blok santen
  • 2 eetlepel(s) boter
  • suiker zout

Kruiden:

  • 4 kemirinoten
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel kentjoer
  • 1 theelepel trassi

Instructies

  • Vermeng de gesnipperde uien en knoflook met de kruiden en stamp of maal alles fijn.
  • Fruit dit mengsel in de boter en voeg asem, suiker en zout toe.
  • Roer dit goed om, om aanbranden te voorkomen.
  • Los de santen op in het warme water en schenk dit bij het gefruite mengsel.
  • Doe er nu ook de djeroek poeroet bij en breng het geheel aan de kook.
  • Blancheer de gebakken vis 10 min. in deze saus en leg de vissen in een diepe schaal.
  • Laat de saus indikken en begiet er de vissen mee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië