Ikan Sanggrobanding

gestoofde vis in kruidensaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 moten makreel
  • 12 kemirinoten
  • 4 groene lomboks
  • 4 tenen knoflook
  • ½ liter melk
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis

Kruiden:

  • 1 theelepel trassi
  • ½ eetlepel(s) koenjit
  • 1 schijfje laos
  • 4 cm sereh
  • 2 eetlepel(s) olie
  • asem

Instructies

  • Bak de vis half gaar.
  • Stamp de kemiries, lomboks, knoflook, trassi, koenjit en laos goed fijn en fruit dit mengsel in de olie.
  • Doe er dan melk, sereh en ketjap bij.
  • Laat de saus 5 min. goed doorkoken en voeg dan de vis toe.
  • Als de vis door en door warm is, kan het gerecht opgediend worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië