Indische salade van snijbonen en ijsbergsla

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram snijbonen
  • ½ rettich of ramanas
  • 2 tomaten
  • ½ krop ijsbergsla
  • ½ citroen het sap er van
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap
  • 1 el zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • 2 el seroendeng

Instructies

  • Snij de snijbonen in schuine stukken en kook ze in wat water met zout beetgaar.
  • Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
  • Schil intussen de rettich en snij hem in stukjes.
  • Snij de tomaten in plakjes en de ijsbergsla in reepjes.
  • Klop een dressing van het citroensap, de uitgeperste knoflook, de sambal, de ketjap, de olie en wat zout en peper.
  • Leg de ijsbergsla onderin een lage, brede schaal.
  • Verdeel daar de snijbonen, de stukjes rettich en de plakjes tomaat over.
  • Druppel de dressing erover en bestrooi de salade met seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië