Irish stew 2

Porties: 4
Total time 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 lamskarbonades
  • 4 plakken bacon
  • 1 eetlepel braadvet
  • 1 kg aardappels in dikke schijven
  • 3 wortels in plakjes
  • 3 uien gesnipperde middelgrote
  • 5 deciliter bouillon
  • fijngehakte peterselie als garnering
  • versgemalen peper
  • tijm

Instructies

  • Haal de vetranden van de karbonades.
  • Snijd de bacon in reepjes van 2 cm, bak die in het braadvet knapperig en bruin en neem ze uit de pan.
  • Bak de karbonades aan beide kanten bruin en neem ze uit de pan.
  • Leg de helft van de aardappelen, de wortels en de uien in een pan met zware bodem, kruid ze met peper en voeg de helft van de bacon toe.
  • Leg de karbonades erop en bedek ze met de rest van de aardappelen, wortels, uien en bacon.
  • Voeg de bouillon en tijm toe, dek de pan af en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het op laag vuur ± 1 uur sudderen, tot het vlees gaar is.
  • Garneer met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Ierland