Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 komkommer ontzaad en in blokjes gesneden
- 3 tomaten of 200 gram cherrytomaatjes / in blokjes of gehalveerd
- 75 gram groene olijven zonder pit, gehalveerd
- 75 gram zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 1 blik sperziebonen uitgelekt
- 1 blik reuzebonen of limabonen / uitgelekt
- 1 grote ui in ringen gesneden
- 50 gram pijnboompitten geroosterd
- 100 gram Apetina kaasblokjes light
- 2 blikjes tonijn in water uitgelekt
- 50 gram gedroogde tomaten uitgelekt klein gesneden
- 1 blik ansjovis klein gesneden
- 25 ml olijfolie
- scheutje balsamico azijn
- 15 gram gedroogde oregano
- beetje aromat naar smaak
- versgemalen peper
- zout uit de molen
Instructies
- Doe alles in een grote schaal.
- Bak de pijnboompitten heel even in een pan, ze moeten niet bruin worden, alleen even aanbakken (zonder boter of olie!)en voeg deze dan ook toe.
- Doe een scheut balsamico azijn, de gedroogde oregano, olijfolie, peper , zout en aromat naar smaak toe en hussel alles goed door elkaar.
- Heerlijk fris gerecht met 2 geroosterde sneetjes brood (4 punten extra) voor in de zomer en snel klaar.
- Het lekkerste is om het 2 uurtjes van te voren te maken (eerder mag ook) om de smaken goed te laten intrekken.