Izgara kofte II

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram runder- of lamsgehakt
  • 1 ei
  • 1 grote ui
  • paneermeel
  • zout peper
  • rode peper (lijkt op paprikapoeder, te koop in zakjes bij de Turkse
  • winkel)
  • komijnpoeder (in het Turks: kimyon. Dit is onmisbaarwant het geeft juist die speciale smaak aan de kofte)
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie

Instructies

  • oe het gehakt in een kom of schaal en doe er alle bovenstaande ingrediënten bij. 
  • Van de rode peper mag u veel gebruiken, van het komijnpoeder ± 3 theelepels, van de peterselie een flinke eetlepel.
  • Kneed alles goed door elkaar.
  • Proef een klein stukje: u moet voldoende zout en komijn proeven en een beetje "pit" van de peper.
  • Maak nu kleine balletjes: neem een stukje zo groot als een ei, rol het en maak het OVAAL en PLAT (dus geen ronde knikkers maken).
  • U kunt ze nu in de boter bakken of grillen (dat laatste is het lekkerste).
  • Ze worden gegeten in combinatie met Turkse pilav (rijst) en salade, maar in een stuk Turks brood met sla zijn ze ook erg lekker.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt ze ± 3 dagen in de koelkast bewaren: even opwarmen in de magnetron of oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije