Jagaimo Nikkorogashi

gestoofde aardappelen met varkensvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 1 grote ui
  • 125 gram varkensvlees mager
  • 4 verse shiitake of 6 grote champignons
  • 10 worteltjes
  • dl kippebouillon
  • ½ dl donkere sojasaus
  • 3 eetlepel(s) suiker
  • eetlepels olie
  • enkele druppels rode peperolie

Instructies

  • Kies bij voorkeur aardappelen die even groot zijn.
  • Schil ze en snij ze in 2 tot 3 gelijke parten.
  • Snij de ui in 4 tot 6 gelijke parten en maak de rokken los.
  • Wrijf de paddenstoelen met een vochtige doek schoon, verwijder de stelen en snij de hoeden in smalle repen.
  • Snij de worteltjes in smalle plakjes.
  • Verhit de olie in een wadjan en voeg enkele druppels rode peperolie toe.
  • Bak de aardappels eerst 2 min. onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg daarna de uien, paddenstoelen, vlees en worteltjes toe.
  • Ga door met omscheppen totdat het vlees zijn kleur heeft verloren en de uien wat glazig zien.
  • Doe dan alles in een hoge pan.
  • Voegbouillon, sojasaus en suiker toe.
  • Breng het aan de kook, leg de deksel op de panen zet het vuur lager.
  • Laat alles 15 min. zachtjes sudderen.
  • Schud de pan in tussen geregeld om opdat alle ingrediënten door het stoofvocht bedekt worden.
  • Neem daarna de deksel van de pan en laat alles 7 à 8 min. zachtjes doorkoken waarbij een deel van kookvocht dient te verdampen.
  • Verdeel de inhoud met stoofvocht over 4 voorverwarmde kommen.
  • Dien het gerecht zo warm mogelijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië