Jagaimo Nikkorogashi
gestoofde aardappelen met varkensvlees
Ingrediënten
- 750 gram aardappels
- 1 grote ui
- 125 gram varkensvlees mager
- 4 verse shiitake of 6 grote champignons
- 10 worteltjes
- 6½ dl kippebouillon
- ½ dl donkere sojasaus
- 3 eetlepel(s) suiker
- 4½ eetlepels olie
- enkele druppels rode peperolie
Instructies
- Kies bij voorkeur aardappelen die even groot zijn.
- Schil ze en snij ze in 2 tot 3 gelijke parten.
- Snij de ui in 4 tot 6 gelijke parten en maak de rokken los.
- Wrijf de paddenstoelen met een vochtige doek schoon, verwijder de stelen en snij de hoeden in smalle repen.
- Snij de worteltjes in smalle plakjes.
- Verhit de olie in een wadjan en voeg enkele druppels rode peperolie toe.
- Bak de aardappels eerst 2 min. onder voortdurend omscheppen.
- Voeg daarna de uien, paddenstoelen, vlees en worteltjes toe.
- Ga door met omscheppen totdat het vlees zijn kleur heeft verloren en de uien wat glazig zien.
- Doe dan alles in een hoge pan.
- Voegbouillon, sojasaus en suiker toe.
- Breng het aan de kook, leg de deksel op de panen zet het vuur lager.
- Laat alles 15 min. zachtjes sudderen.
- Schud de pan in tussen geregeld om opdat alle ingrediënten door het stoofvocht bedekt worden.
- Neem daarna de deksel van de pan en laat alles 7 à 8 min. zachtjes doorkoken waarbij een deel van kookvocht dient te verdampen.
- Verdeel de inhoud met stoofvocht over 4 voorverwarmde kommen.
- Dien het gerecht zo warm mogelijk op.