Japanse rosbief met wasabimarinade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 4 theelepels wasabipasta (tube à 45 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 eetlepels Japanse soyasaus
  • 6 eetlepels Oosterse roerbakolie
  • 2 schaaltjes rosbief à la minute (à ca. 275 g)
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 bakje shii-takepaddestoelen (150 gram)

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • Van wasabipaste, knoflook, sojasaus en 4 eetlepels olie marinade roeren. 
  • Vlees in reepjes snijden en met marinade mengen. 
  • Sperziebonen schoonmaken en in 5 minuten bijna gaar koken. 
  • Shii-take schoonmaken en in plakjes snijden. 
  • In wok rest van olie verhitten. 
  • Vlees toevoegen en in 3 minuten gaar bakken. 
  • Vlees uit wok nemen en warm houden. 
  • Shii-take 2 minuten roerbakken. 
  • Sperziebonen toevoegen en nog 1 minuut roerbakken. 
  • Vlees, marinade en 75 ml water toevoegen en door en door verwarmen. 
  • Wokschotel met rijst serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vlees
Land van herkomst Japan