Japanse rosbiefrolletjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer
  • 2 eetlepels sladressing vinaigrette
  • ½ kleine rode paprika
  • 4 bosuitjes
  • rosbief 4 plakjes ± 200 gr
  • 100 gram rijstmie of 250 gr mihoen
  • 2 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels sojasaus Chinese Emperor
  • 2 eetlepels droge sherry

Instructies

  • Was de komkommer en snijd hem met een kaasschaaf in plakjes.
  • Roer in een kom de komkommer en dressing door elkaar.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook.
  • Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in de lengte in acht reepjes.
  • Halveer 2 bosuitjes in de lengte, snijd de rest in ringetjes.
  • Leg aan de korte zijde van elk plakje rosbief 2 reepjes paprika en een stukje
  • bosui (snijd zonodig de paprika en bosui bij).
  • Rol de plakjes vanaf de korte kant op en steek ze vast met een
  • cocktailprikker.
  • Voeg van het vuur af de mie aan de pan met kokend water toe en laat dit ± 4
  • minuten staan.
  • Laat de mie dan in een zeef uitlekken.
  • Verhit intussen in een koekepan de olie en bak daarin de rosbiefrolletjes in
  • ± 3 á 4 minuten rondom bruin.
  • Bestrooi ze met zout en peper, schep ze uit de pan op een bord en houd ze
  • warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg aan het achtergebleven bakvet 1 eetlepel water, sojasaus en sherry toe
  • en roer het aanbaksels los.
  • Verwijder uit de rolletjes de cocktailprikker en snijd ze met een scherp mes
  • schuin doormidden.
  • Verdeel de Mie over twee borden, leg de rolletjes rosbief ernaast en schenk
  • de saus erover en erlangs.
  • Schep de komkommer ernaast en strooi er de ringetjes bosui over
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Japan