Japanse rundvleessalade met scherpe pepersaus

Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram zoete aardappelen of 4-5 geblancheerde okra's
  • ½ komkommer
  • 1 jong preitje of lente-uitje
  • 1.5 cm gemberwortel
  • 250 gram biefstuk
  • zout
  • peper
  • plantaardige olie voor het bakken

Voor de saus:

  • 2 pruimen ingelegde / Umeboshi
  • 1 eetlepel rode miso krachtige pasta van gegiste sojabonen, verpakt te koop
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 rode peper van pitje ontdane en in zeer dunne ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 4 toefjes waterkers voor het garneren

Instructies

  • Was de groenten en dep ze droog.
  • Snijd de zoete aardappelen en de komkommer in dunne plakjes en snijd deze plakjes in smalle rechthoeken.
  • Bestrooi de groenten met wat zout en houd ze apart.
  • Snijd de prei of het lente-uitje in reepjes en de gember in naald dunne reepjes.
  • Bestrijk een koekenpan licht met olie en bak hierin de biefstuk lichtbruin.
  • Snijd de biefstuk in smalle reepjes en bestrooi deze met zout en peper.
  • Verwijder de pitten uit de ingelegde pruimen.
  • Wrijf het vruchtvlees met de miso fijn in een kom met een vijzel.
  • Vermeng de azijn, de helft van de rode peper en de suiker in een klein pannetje en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost.
  • Neem het pannetje van het vuur af en laat het mengsel afkoelen.
  • Vermeng het azijnmengsel met het pruimen-misomengsel en roer er de sesamolie door.
  • Wrijf het mengsel door een zeef zodat een puree ontstaat.
  • Was de zoete aardappelen en de komkommer en dep ze droog.
  • Leg het vlees en de groenten in vier kleine diepe kommetjes en schenk de saus over de salade.
  • Garneer ieder kommetje met een toefje waterkers en enkele ringetjes rode peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Salade / Vlees
Land van herkomst Japan