Japanse salade met varkensvlees, peren en pijnnoten

Porties: 2 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor het vlees:

  • 250 gram varkensvlees gekookt in dobbelsteentjes (zie recept)
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetlepel gember gehakte verse
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 6 cl sake Japanse rijstwijn
  • ½ theelepel kristalsuiker
  • ½ theelepel sesamolie

voor de salade:

  • sla
  • 1 grote peer in partjes
  • 2 eetlepels olie
  • theelepel sojasaus
  • 2 theelepels rode wijnazijn
  • ½ theelepel sesamolie
  • ½ theelepel kristalsuiker
  • zout
  • peper
  • ½ theelepel gember gehakte verse
  • 1 eetlepel pijnnoten

Instructies

  • Doe het gekookte vlees in een glazen kom, voeg de knoflook, gember, sojasaus, sake, suiker en sesamolie toe, laat 30 minuten marineren en giet de marinade af.
  • Schik de sla op een grote dienschotel, plaats het vlees in het midden en schik de partjes peer er omheen.
  • Vermeng de olie, sojasaus, azijn, sesamolie, suiker, peper, zout en gember en giet dit over het vlees en de peren.
  • Garneer met pijnnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Salade / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Japan