Japanse varkensbiefstukken

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensbiefstukjes á 100 gr
  • zonnebloem-olie
  • 2 aubergines of 1 zeer grote
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • bakje champignons
  • bouillonblokje
  • sojasaus
  • saké of sherry
  • peper uit de molen
  • mosterd
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Maak een marinade van 2 eetlepels soyasaus en 2 dl saké (of sherry) en
  • flink peper.
  • Leg hierin gedurende een uur de varkensbiefstukjes onder af en toe
  • omkeren.
  • Schil de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Wrijf ze zeer royaal in met zout en laat ze zo een half uur staan.
  • Daarna even afspoelen.
  • Door deze behandeling worden de aubergines minder bitter.
  • Snijd de aubergines in flinke blokjes (doorsnede ± 2 cm).
  • Verhit in een braadpan 2 á 3 eetlepels olie en bak de aubergines onder
  • voorzichtig omroeren op een hoog vuur lichtbruin.
  • Let op! De aubergines zuigen a..w. de olie op.
  • Voeg wat water met een bouillonblokje toe en smoor de aubergines met het
  • deksel op de pan gedurende ± 10 minuten op een laag pitje.
  • Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in grove
  • plakken.
  • Doe ze bij de aubergines.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes van ruim een cm en doe die
  • ook in de braadpan.
  • Verhit in een koekepan 2 á 3 eetlepels olie en braad daarin de afgedroogde
  • varkensbiefstukjes snel om en om bruin.
  • Leg de biefstukjes in een voorverwarmde schaal.
  • Voeg bij de groenten de marinade, even flink doorwarmen en het
  • geheel om de biefstukjes draperen.
  • Strooi de peterselie over het gerecht.
  • Serveer er royaal mosterd bij.
  • Lekker met rijst en wat rauwkost.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Japan