Maak een marinade van 2 eetlepels soyasaus en 2 dl saké (of sherry) en
flink peper.
Leg hierin gedurende een uur de varkensbiefstukjes onder af en toe
omkeren.
Schil de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden.
Wrijf ze zeer royaal in met zout en laat ze zo een half uur staan.
Daarna even afspoelen.
Door deze behandeling worden de aubergines minder bitter.
Snijd de aubergines in flinke blokjes (doorsnede ± 2 cm).
Verhit in een braadpan 2 á 3 eetlepels olie en bak de aubergines onder
voorzichtig omroeren op een hoog vuur lichtbruin.
Let op! De aubergines zuigen a..w. de olie op.
Voeg wat water met een bouillonblokje toe en smoor de aubergines met het
deksel op de pan gedurende ± 10 minuten op een laag pitje.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in grove
plakken.
Doe ze bij de aubergines.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes van ruim een cm en doe die
ook in de braadpan.
Verhit in een koekepan 2 á 3 eetlepels olie en braad daarin de afgedroogde
varkensbiefstukjes snel om en om bruin.
Leg de biefstukjes in een voorverwarmde schaal.
Voeg bij de groenten de marinade, even flink doorwarmen en het
geheel om de biefstukjes draperen.
Strooi de peterselie over het gerecht.
Serveer er royaal mosterd bij.
Lekker met rijst en wat rauwkost.