Javaanse stofoe metie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees in stukjes gesneden
  • 1 kopje olie
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepel trassi
  • 1 verse peper
  • 1 theelepel sereh
  • 1 theelepel laos
  • 3 salamblaadjes
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 citroen een dikke schijf
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bestrooi het vlees met zout en zwarte peper en braad het in de olie.
  • Snipper intussen de ui en de knoflook en bak ze mee.
  • Schep tijdens het bakken om en voeg de trassi, verse peper, sereh, laos, de schijf
  • citroen, de salam en de in stukjes gesneden tomaat toe.
  • Los de pindakaas in 1 1/2 kopje warm water op en voeg dit toe.
  • Zet het vuur laag en laat het geheel zachtjes ± 2 uur stoven
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Indonesië / Suriname