Kaasfondue van Italiaanse kaas
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 3,75 dl droge witte wijn
- 250 gram geraspte Pardano-kaas
- 100 gram gorgonzola of andere blauwe kaas in kleine blokjes
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels kirsch kersenlikeur
- peper nootmuskaat
- ½ in plakken gesneden stokbrood
- 1 bakje kerstomaatjes
- 1 blikje ansjovis afgespoeld
- 1 dikke plak gekookte ham in blokjes
- 15 gram basilicum
- 10 soepstengels
- 50 gram mortadella in repen
- 1 gele paprika in reepjes
- 200 gram gekookte broccoliroosjes
- een vuurvaste schaal
- een réchaud
Instructies
- Wrijf een pan met dikke bodem met de knoflook in en breng er de wijn in aan de kook.
- Voeg op laag vuur de kaas in gedeelten toe en laat die smelten.
- Meng de maïzena en de kirsch, voeg dit aan de gesmolten kaas toe en laat nog 5 minuten zacht koken.
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Doe de overige ingrediënten in schaaltjes.
- Omwikkel aan tafel de tomaten met de ansjovis, de ham met de basilicum en de soepstengels met de mortadella.
- Zet de fondue op het réchaud.
- Serveer er groene salade bij.