kaaspoffertjes

Kaaspoffertjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram Friese nagelkaas
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • deciliter melk
  • 3 eieren middelgrote
  • ½ deciliter brandewijn
  • olie om in te vetten

Instructies

  • De korst van de kaas snijden en de kaas raspen.
  • In een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar mengen en hieraan de melk scheutje voor scheutje toevoegen.
  • Dan de eieren één voor één al roerend toevoegen en de brandewijn door het beslag roeren.
  • Vervolgens 200 g van de kaas door het beslag mengen.
  • De poffertjespan verhitten en met behulp van een kwastje met olie invetten.
  • De poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin bakken, halverwege keren.
  • Bestrooien met de rest van de kaas en eventueel serveren met boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Friesland / Nederland