Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Poffertjespan
Ingrediënten
- 250 gram Friese nagelkaas
- 350 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- 2½ deciliter melk
- 3 eieren middelgrote
- ½ deciliter brandewijn
- olie om in te vetten
Instructies
- De korst van de kaas snijden en de kaas raspen.
- In een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar mengen en hieraan de melk scheutje voor scheutje toevoegen.
- Dan de eieren één voor één al roerend toevoegen en de brandewijn door het beslag roeren.
- Vervolgens 200 g van de kaas door het beslag mengen.
- De poffertjespan verhitten en met behulp van een kwastje met olie invetten.
- De poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin bakken, halverwege keren.
- Bestrooien met de rest van de kaas en eventueel serveren met boter.