Kaber kenertu
gevulde omelet met gekruid rundergehakt
Ingrediënten
- 2-3 eieren
- 200 gram rundergehakt
- 1 teen knoflook
- 1 middelgrote ui
- 1 schijfje djahé verse
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 stukje koenjitwortel
- 1 theelepel ketoembar
- 5 kemirinoten
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 spriet sereh
- 2 blaadjes salam
- 1 kopje santen
Instructies
- Maak uien, knoflook, sambal, djahé, koenjit, ketoembar en kemiries fijn.
- Fruit deze ingredienten met de sereh en de salam in de hete olie.
- Voeg dan het gehakt (kippegehakt kan ook) toe en bak het rul.
- Giet er dan de santen bij en laat het geheel boven niet te hoog vuur gaar en smeuïg worden.
- Breng het gerecht op smaak met zout en ve-tsin.
- Bak van de eieren een omelet en doe er de hartige vulling tussen.
- Rol de omelet op en serveer deze direct.