Kaber kenertu

gevulde omelet met gekruid rundergehakt
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2-3 eieren
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 1 schijfje djahé verse
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 stukje koenjitwortel
  • 1 theelepel ketoembar
  • 5 kemirinoten
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 spriet sereh
  • 2 blaadjes salam
  • 1 kopje santen

Instructies

  • Maak uien, knoflook, sambal, djahé, koenjit, ketoembar en kemiries fijn.
  • Fruit deze ingredienten met de sereh en de salam in de hete olie.
  • Voeg dan het gehakt (kippegehakt kan ook) toe en bak het rul.
  • Giet er dan de santen bij en laat het geheel boven niet te hoog vuur gaar en smeuïg worden.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en ve-tsin.
  • Bak van de eieren een omelet en doe er de hartige vulling tussen.
  • Rol de omelet op en serveer deze direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei
Land van herkomst Indonesië