Spoel 200 gr basmatirijst enkele malen met koud water tot het water helder is.
Neem vers water en laat de rijst 30 minuten weken.
Verhit op middelhoog vuur 3/4 dl maïsolie in een grote braadpan.
Snijd 1 ui in plakjes en fruit die in de olie donkerbruin.
Neem de plakjes ui uit de pan en zet ze op een bord apart.
Laat de olie in de pan.
Maak een kip schoon en verwijder het vel en het vet.
Doe de kip in de braadpan waarin de ui is gefruit en bak hem rondom bruin.
Giet de olie af en doe de kip over in een grote soeppan met 2 theelepels zout, 1 theelepel fijngehakte knoflook en 1 liter water.
Breng dit aan de kook, sluit de pan en kook de kip op middelhoog vuur in ± 30 minuten gaar.
Neem de kip uit de pan en houd hem warm.
Laat het kookvocht in de pan.
Pureer de gefruite ui in een blender met 1/8 liter water, 2 eetlepels
tomatenpuree en ½ theelepel zout.
Kook 1¼ liter water in een grote pan.
Giet de rijst af en doe hem 5 minuten in het kokende water.
Laat de rijst dan uitlekken en doe hem met 1 eetlepel garam masala in de bouillon.
Laat dit sudderen tot de bouillon wat is ingekookt.
Was en schrap intussen een paar wortelen en snijd ze in reepjes.
Verhit op middelhoog vuur 3 eetlepels maïsolie in een braadpan, voeg de wortelreepjes toe en fruit ze voorzichtig lichtbruin.
Giet de olie uit de pan, voeg 75 gr rozijnen, 50 gr geschaafde amandelen en 1/8 liter water bij de wortelen en laat dit koken tot al het water is verdampt.
Leg de in stukken gesneden kip op de rijst, schep daar de wortel, rozijnen en amandelen op en schenk er de uienpuree over.