Kaiserschmarrn 5

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • ½ appels
  • 200 gram cakemeel pak á 500 gr, Koopmans
  • 3 dl melk
  • zout
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eetlepels rum
  • 40 gram boter
  • poedersuiker

Instructies

  • Splits de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf.
  • Schil en rasp de appel.
  • Zeef het cakemeel.
  • Klop een beslag van het cakemeel, de eidooiers, de melk, de appel en wat zout en schep er voorzichtig het eiwit door.
  • Was de rozijnen met lauwwarm water, laat ze uitlekken en besprenkel ze met de rum.
  • Laat 1/4 deel van de boter smelten in een koekenpan en schep 1/4 deel van het beslag in de pan.
  • Bestrooi het beslag met 1/4 deel van de rozijnen en bak de pannenkoek in ± 4 minuten lichtbruin en gaar.
  • Trek de pannenkoek in de pan met 2 vorken uit elkaar.
  • Schep de pannenkoek op een schaal en houd hem onder aluminiumfolie warm.
  • Bak op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken.
  • Schep de kaiserschmarrn op de borden en bestrooi ze met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Zwitserland