Kaiserschmarrn 6

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 ½ dl melk
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 150 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 200 gram boerenmeisjes abrikozen op brandewijn
  • boter om in te bakken
  • poedersuiker

Instructies

  • Breng de melk aan de kook.
  • Smelt er van het vuur af de boter door en laat het tot lauw afkoelen.
  • Breek de eieren in een kom, strooi er de suiker over en klop het Met een handmixer of garde luchtig.
  • Zeef de bloem en het zout boven de eieren en klop alles door elkaar.
  • Voeg geleidelijk de lauwe melk toe en blijf kloppen tot een soepel beslag ontstaat.
  • Laat het beslag ± 30 minuten rusten.
  • Snijd de abrikozen in vieren.
  • Bak van het beslag in een pan met een klontje boter 2-3 dikke pannenkoeken en snijd die in kleine stukjes.
  • Doe nog een stukje boter in de pan, zet het vuur hoog en warm de pannenkoekstukjes en de abrikozen al omscheppend enkele minuten door.
  • Houd ze desgewenst in een schaal (in de magnetron( warm.
  • Serveer de Kaiserschmarrn op een diep bord, bestrooid met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Zwitserland