Kalakeitto

Finse vissoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 middelgrote geschilde aardappels in blokjes gesneden
  • 2 koppen water
  • 1 theelepel zout
  • 450 gr bevroren koolvis in blokjes (koolvis, schelvis etc.)
  • 3 eetlepel(s) boter
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 koppen melk
  • peper
  • 2 eetlepels gehakt vers e dille of peterselie

Instructies

  • Kook de aardappelen in het water met zout 10 minuten.
  • Voeg de vis toe en laat 15 minuten zachtjes trekken.
  • Smelt intussen de boter in een pannetje.
  • Roer de bloem erdoor en voeg en er al roerend kleine scheutjes melk bij.
  • Doe dit bij de soep en kook die al roerend nog 3 minuten door.
  • Bestrooi met gehakte dille of peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis
Land van herkomst Finland