Kalfskebab met yoghurtdip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ dl Griekse yoghurt
  • 2 theelepels rode peper potje
  • 4 eetlepels peterselie
  • 1 theelepel citroensap
  • peper zout
  • 200 gram gehakt
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 ei
  • 20 tomaat
  • 20 basilicum
  • gehakte peterselie

Instructies

  • Klop een sausje van de yoghurt, de jalapeñnopeper, de fijngehakte pepteselie, het citroensap en wat peper en zout.
  • Vermeng het gehakt met wat zout, de Mexicaanse kruiden en de eidooier en vorm er 20 balletjes van.
  • Was de tomaatjes, prik met een satéstokje een gaatje in elk tomaatje en druk met de achterkant van het satéstokje een basilicumblaadje in elk gaatje.
  • Steek telkens een tomaatje en een balletje gehakt aan een cocktailprikker en rooster de kebabs onder een hete grlill in ± 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer eventueel met gehakte peterselie.
  • Serveer met het dipsausje en geroosterde puntjes of geroosterde sneetjes focaccia.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije