Kalfsschnitzel met ham en kaas

Kalfsschnitzel met ham en kaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzel van 140 gr niet gepaneerd
  • 4 plakken achterham
  • 12 plakken Cheddar kaas
  • 10 centiliter witte wijn
  • 25 centiliter kookroom
  • boter
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 gr.
  • Leg de schnitzels tussen 2 vellen huishoudfolie.
  • Sla de schnitzels platter met behulp van een deegroller of steelpan.
  • Leg op elke schnitzel een plak ham en 2 plakken kaas.
  • Sla ze dubbel.
  • Verwarm een klontje boter en een eetlepel olie.
  • Bak de schnitzels aan beide kanten.
  • Bestrooi ze tijdens het bakken met wat zout en peper.
  • Leg de schnitzels in een ovenschaal.
  • Giet de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los.
  • Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten inkoken.
  • Giet de saus over de schnitzels.
  • Leg op elke schnitzel nog een plak Cheddar.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de kaas smelten.
  • Haal de schaal uit de oven en leg de schnitzels op een serveerschaal.
  • Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  • Verdeel over de borden

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er bv. broccoli en gekookte aardappelen bij.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees