Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsschnitzel met ham en kaas
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
deegroller
huishoudfolie
Koekenpan
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
4
kalfsschnitzel
van 140 gr niet gepaneerd
▢
4
plakken
achterham
▢
12
plakken
Cheddar kaas
▢
10
centiliter
witte wijn
▢
25
centiliter
kookroom
▢
boter
▢
olijfolie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Leg de schnitzels tussen 2 vellen huishoudfolie.
Sla de schnitzels platter met behulp van een deegroller of steelpan.
Leg op elke schnitzel een plak ham en 2 plakken kaas.
Sla ze dubbel.
Verwarm een klontje boter en een eetlepel olie.
Bak de schnitzels aan beide kanten.
Bestrooi ze tijdens het bakken met wat zout en peper.
Leg de schnitzels in een ovenschaal.
Giet de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los.
Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten inkoken.
Giet de saus over de schnitzels.
Leg op elke schnitzel nog een plak Cheddar.
Schuif de schaal in de oven en laat de kaas smelten.
Haal de schaal uit de oven en leg de schnitzels op een serveerschaal.
Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Verdeel over de borden
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er bv. broccoli en gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees