Kalfsstoof met dadels en sinaasappel
Ingrediënten
- 3 handsinaasappels
- 250 g dadels ontpit
- 500 g kalfslappen in dobbelstenen
- 1 deciliter runderbouillon van een tablet
- ½ theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 kaneelstokje
- versgemalen peper
- zout
- 1 bakje verse koriander à 15 g
Instructies
- Schil 2 sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
- Pers de andere sinaasappel uit.
- Snijd de dadels in vieren.
- Breng het vlees met de bouillon, het sap, de komijn, de gemalen koriander, het kaneelstokje en peper en zout naar smaak in een stoofpan aan de kook.
- Voeg de dadels toe en laat het vlees in ± 90 minuten helemaal gaar stoven.
- Schep de sinaasappelpartjes en de gehakte koriander erdoor en warm kort door.