Kalfsstoof met dadels en sinaasappel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 handsinaasappels
  • 250 g dadels ontpit
  • 500 g kalfslappen in dobbelstenen
  • 1 deciliter runderbouillon van een tablet
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 kaneelstokje
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 bakje verse koriander à 15 g

Instructies

  • Schil 2 sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • Pers de andere sinaasappel uit.
  • Snijd de dadels in vieren.
  • Breng het vlees met de bouillon, het sap, de komijn, de gemalen koriander, het kaneelstokje en peper en zout naar smaak in een stoofpan aan de kook.
  • Voeg de dadels toe en laat het vlees in ± 90 minuten helemaal gaar stoven.
  • Schep de sinaasappelpartjes en de gehakte koriander erdoor en warm kort door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met couscous en roergebakken courgette met knoflook en verse munt.

Wijnadvies:

Golden Kaan, Cabernet Sauvignon, Zuid-Afrika
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Stoofpot / Vlees