Kalkoen 'Provençal'

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram kalkoenfilet
  • 3 eetlepels gedroogde tomaten potje
  • 3 sjalotjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel fijngesneden tijmnaaldjes
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • zout peper

Instructies

  • Snijd de kalkoenfilet en de tomaatjes in reepjes en de sjalotjes in dunne ringen.
  • Verhit de olie en roerbak de kalkoen op hoog vuur ± 5 minuten.
  • Schep het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.
  • Bak in het achtergebleven vet de sjalotjes ± 5 minuten, voeg de tomaten en tijm toe en bak die ± 3 minuten mee.
  • Roer er de slagroom door en laat het op hoog vuur ± 5 minuten inkoken tot mooie sausdikte.
  • Doe de kalkoen terug in pan en laat goed doorwarmen.
  • Breng op smaak met zout en peper en schep er basilicum door.
  • Serveer met rijst of pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen