Kalkoenbouten met pittige pruimen- of abrikozensaus
Ingrediënten
Voor de abrikozensaus:
Voor de pruimensaus:
- 1 blikje pruimen 425 gr
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 zeer fijn gesnipperde sjalotjes
- 2 knoflook
- ½ theelepel 7 Spicepoeder Swartz
- 1 theelepel gember
- kruidnagel
- 1 mespuntje chilipoeder hete
Instructies
- Wrijf de bouten in met zout en peper en bestrijk ze met wat zonnebloemolie.
- Leg de bouten op het met olie ingevette rooster en keer ze regelmatig.
- Het vlees wordt in 1 tot anderhalf uur gaar en tegen het einde moet u het met wat warme pruimen- of abrikozensaus bestrijken.
- Als het vlees gemakkelijk van het bot loslaat, is het gaar.
- Serveer met de rest van de saus er apart bij.
De abrikozensaus:
- Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat de saus aan de kook komen.
- Temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
De pruimensaus:
- Pureer de pruimen met het sap.
- Verhit de olie in een pannetje en bak de sjalotjes en de knoflook goudbruin.
- Voeg de gepureerde pruimen en de kruiden toe en laat de saus, met het deksel op de pan 20 minuten sudderen.