Kalkoenbouten met pittige pruimen- of abrikozensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalkoen
  • zout
  • peper
  • zonnebloemolie

Voor de abrikozensaus:

  • 1 blikje abrikozen
  • 2 eetlepel(s) wijnazijn
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel(s) basterdsuiker
  • 2 eetlepel(s) ui
  • ½ theelepel worcestershiresauce
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel tabasco
  • ½ theelepel oregano

Voor de pruimensaus:

  • 1 blikje pruimen 425 gr
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 zeer fijn gesnipperde sjalotjes
  • 2 knoflook
  • ½ theelepel 7 Spicepoeder Swartz
  • 1 theelepel gember
  • kruidnagel
  • 1 mespuntje chilipoeder hete

Instructies

  • Wrijf de bouten in met zout en peper en bestrijk ze met wat zonnebloemolie.
  • Leg de bouten op het met olie ingevette rooster en keer ze regelmatig.
  • Het vlees wordt in 1 tot anderhalf uur gaar en tegen het einde moet u het met wat warme pruimen- of abrikozensaus bestrijken.
  • Als het vlees gemakkelijk van het bot loslaat, is het gaar.
  • Serveer met de rest van de saus er apart bij.

De abrikozensaus:

  • Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat de saus aan de kook komen.
  • Temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

De pruimensaus:

  • Pureer de pruimen met het sap.
  • Verhit de olie in een pannetje en bak de sjalotjes en de knoflook goudbruin.
  • Voeg de gepureerde pruimen en de kruiden toe en laat de saus, met het deksel op de pan 20 minuten sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen