Kalkoenreepjes met mosterd-dillesaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram kalkoenschnitzels
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels bakboter
  • 2 eetlepels olie
  • 3 kleine uitjes
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel honing
  • 1 zakje dillesaus Mc Gormick
  • 2 eetlepels Franse mosterd

Instructies

  • Vries de kalkoenschnitzels licht in en snijd ze dan in smalle reepjes.
  • Schep de bloem erdoor.
  • Verhit de boter en de olie in een diepe koekenpan of wok op halfhoog vuur en bak de kalkoenreepjes hierin onder af en toe omscheppen (eventueel in delen) goudbruin.
  • Halveer de uitjes, snijd in smalle 'partjes, schep die bij het kalkoenvlees en fruit ze.
  • Halveer de champignons, voeg ze toe en bak nog 5 minuten al omscheppend.
  • Schep de honing erdoor.
  • Klop het sauspoeder met de aangegeven hoeveelheid water glad en klop er de mosterd bij.
  • Roer dit bij de vleesreepjes en laat de saus al roerend binden.
  • Serveer met lintmacaroni (en sperziebonen).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen