Kalkoensalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • zout
  • 75 g rozijnen
  • 200 g gaar kalkoenvlees
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje haricots verts
  • 2 schijven ananas
  • 200 g belegen kaas
  • 1 beker sour cream
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 eetlepel(s) fijngeknipt bieslook
  • peper
  • tijm

Instructies

  • Ontdoe de gewassen stengels bleekselderij van de draden.
  • Snijd de stengels in ringetjes en kook deze vijf minuten in wat water met zout.
  • Laat ze goed uitlekken.
  • Wel de rozijnen, laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Snijd het kalkoenvlees, de van zaad en zaadlijsten ontdane paprika, de uitgelekte haricots verts en de ananas in kleine stukjes.
  • Snijd de kaas in lange, dunne reepjes. Maak een saus van sour cream, mayonaise, bieslook, zout, peper en tijm
  • Schep alle ingrediënten door de saus.
  • Voor deze salade kunnen heel goed restjes gaar kalkoenvlees, overgebleven van een vorige gelegenheid worden gebruikt.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt ook kip in plaats van kalkoen gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Salade
Land van herkomst Nederland