Kalkoensalade met meloen
Ingrediënten
- 1 limoen het sap er van
- 1 sinaasappel het sap er van
- 1 grapefruit het sap er van
- 1 dl olijfolie extra virgine
- 1 eetlepel bieslook fijngehakt
- zout
- 4 verse kerveltakjes
- 250 gram gerookte kalkoenfilet of gerookte kipfilet
- 1 kleine zoete meloen
- 100 gram gemengde friséesla
- 1 potje crème fraîche 125 ml
- versgemalen peper
Instructies
- Klop een dressing van het citrussap met de olijfolie.
- Roer het bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Pluk de blaadjes van de takjes kervel.
- Snijd de kalkoenfilet in stukjes.
- Halveer de meloen, verwijder het zaad en steek er met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit.
- Verdeel de sla over 4 borden, schep de dressing erover, leg de stukjes kalkoenfilet en de meloenbolletjes op de sla, schep er wat crème fraîche op en garneer met de kervelblaadjes.