Kalkoenspiesjes met Thaise cashewnotensaus

AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 cm gemberwortel verse
  • 4 eetlepel(s) Thaise vissaus
  • 2 limoenen geperst
  • 4 eetlepel(s) sesamolie
  • 150 g cashewnoten gezouten
  • 1 eetlepel(s) rode Thaise currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepel(s) donkere basterdsuiker
  • ½ zakje koriander verse à 15 g, grofgehakt

Instructies

  • Satéstokjes 5 minuten in koud water weken.
  • Kalkoenfilet in twaalf lange repen snijden.
  • Elke reep zigzag aan satéstokje rijgen.
  • Boven schaal gember met knoflookpers uitknijpen en 3 eetlepels vissaus, 3 eetlepels limoensap, 3 eetlepels sesamolie en zout en peper naar smaak erdoor roeren.
  • Spiesjes door marinade wentelen en afgedekt minstens 1 uur marineren, af en toe keren.
  • In keukenmachine cashewnoten fijnmalen.
  • In pan rest van olie verhitten en currypasta zachtjes fruiten.
  • Kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Cashewnoten, suiker, rest van limoensap en vissaus erdoor roeren en geheel op zacht vuur 10 minuten laten sudderen tot saus wat dikker wordt.
  • Grillpan verwarmen.
  • Kalkoenspiesjes in 4 minuten bruin en gaar roosteren, regelmatig keren.
  • Spiesjes op vier borden leggen en wat saus erover scheppen.
  • Bestrooien met koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst Thailand