Kalkoenspiesjes met Thaise cashewnotensaus
AllerHande jubileumnummer 2003
Ingrediënten
- 1 cm gemberwortel verse
- 4 eetlepel(s) Thaise vissaus
- 2 limoenen geperst
- 4 eetlepel(s) sesamolie
- 150 g cashewnoten gezouten
- 1 eetlepel(s) rode Thaise currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 3 eetlepel(s) donkere basterdsuiker
- ½ zakje koriander verse à 15 g, grofgehakt
Instructies
- Satéstokjes 5 minuten in koud water weken.
- Kalkoenfilet in twaalf lange repen snijden.
- Elke reep zigzag aan satéstokje rijgen.
- Boven schaal gember met knoflookpers uitknijpen en 3 eetlepels vissaus, 3 eetlepels limoensap, 3 eetlepels sesamolie en zout en peper naar smaak erdoor roeren.
- Spiesjes door marinade wentelen en afgedekt minstens 1 uur marineren, af en toe keren.
- In keukenmachine cashewnoten fijnmalen.
- In pan rest van olie verhitten en currypasta zachtjes fruiten.
- Kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
- Cashewnoten, suiker, rest van limoensap en vissaus erdoor roeren en geheel op zacht vuur 10 minuten laten sudderen tot saus wat dikker wordt.
- Grillpan verwarmen.
- Kalkoenspiesjes in 4 minuten bruin en gaar roosteren, regelmatig keren.
- Spiesjes op vier borden leggen en wat saus erover scheppen.
- Bestrooien met koriander.